Rede Abrasel Logo
    • Napredno pretraživanje
  • Gost
    • Prijaviti se
    • Registar
    • Noćni način
Rede Abrasel
Gabriel Oliveira Cover Image
User Image
Povucite za promjenu položaja poklopca
Gabriel Oliveira Profile Picture
Gabriel Oliveira
  • Vremenska Crta
  • grupe
  • sviđanja
  • Praćenje
  • Sljedbenici
  • Fotografije
  • Video zapisi
Gabriel Oliveira profile picture
Gabriel Oliveira stvorio je novi članak
3 god

Quais são as vantagens trazidas aos negócios que seguem à risca a segurança dos alimentos? | ##alimentoseguro #boaspraticas #cozinha

Quais são as vantagens trazidas aos negócios que seguem à risca a segurança dos alimentos?

Quais são as vantagens trazidas aos negócios que seguem à risca a segurança dos alimentos?

A segurança dos alimentos está totalmente associada a qualidade do produto ofertado, pois através dela conseguimos oferecer produtos bonitos, nutritivos e saudáveis que não ofereçam risco aos clientes
Kao
Komentar
Udio
Gabriel Oliveira profile picture
Gabriel Oliveira promijenio profilnu sliku
4 god

image
Kao
Komentar
Udio
Gabriel Oliveira profile picture
Gabriel Oliveira stvorio je novi članak
4 god

Você sabe qual é a diferença entre Segurança dos Alimentos e Segurança Alimentar? | #segurancadosalimentos

Você sabe qual é a diferença entre Segurança dos Alimentos e Segurança Alimentar?

Você sabe qual é a diferença entre Segurança dos Alimentos e Segurança Alimentar?

A maioria das pessoas pensam que é a mesma coisa, porém não é bem assim. Então nós vamos te ajudar a entender a diferença entre esses dois termos.
Kao
Komentar
Udio
Gabriel Oliveira profile picture
Gabriel Oliveira
4 god

Não finja, crie hábitos!

Muitas vezes nos deparamos com cozinhas que vivem uma “cena” quando o auditor/consultor de segurança dos alimentos adentra a produção, com objetivo de demonstrar que os processos estão adequados, quando na verdade não estão porque não se tornou hábito.

As boas práticas na manipulação de alimentos são processos que devem ser implantados ou seja, equipe treinada, orientada no dia a dia e principalmente entendendo o porque de cada ação.

Pois nada como uma cozinha com hábitos seguros, organizada e processos implantados.

image
Kao
Komentar
Udio
Gabriel Oliveira profile picture
Gabriel Oliveira
4 god

Quando o manipulador quer impressionar o nutri com sua “super sanitização” 😂

Meu povo, não há necessidade de tudo isso 😂

Ao preparar frutas, legumes e vegetais, siga essas diretrizes:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Selecione o alimento, retire partes ou unidades deterioradas e folha;
2. Lave em água corrente os vegetais folhosos (alface, rúcula, agrião, etc.) folha por folha e os legumes um por vez;
3. Deixe imerso por 10 minutos, ou conforme descrito pelo fabricante, em água com hipoclorito de sódio (1 colher de sopa com concentração entre 2 e 2,5% para 1L de água) ou 10 gotinhas de água sanitária.
4. Lave novamente os hortifrutis em água corrente
5.Mantenha sob refrigeração até a hora de servir.

Atenção ao usar água sanitária! Algumas marcas não são recomendadas para esses fins, por isso leia sempre o rótulo, pois lá você irá encontrar a instrução de uso e evitará uma contaminação química ao alimento.

Autor do vídeo desconhecido.

Kao
Komentar
Udio
 Učitaj još postova
    Info
  • 46 postovi

  • Muški
  • 10-07-93
  • Živjeti u Brazil
  • Smješten u Manaus, AM, Brasil
    Albumi 
    (0)
    Praćenje 
    (537)
  • Schirlei Soares
    Patricia Eva
    Alessandro Leite
    Claudia Marciao
    Suellen Moreira Parente de Oliveira
    Giovana Luizeto
    Juliana Batista
    Laura Gallo da Rosa
    Theresa Bittencourt
    Sljedbenici 
    (11,876)
  • Junior Solva
    Cleber Santos Costa
    Fabiano Luiz Garcia
    Matrixas Alesior
    Renan DA SILVA
    Carolina Fratti
    Jonatan Rafael Mello
    Diego Oliveira da Motta
    ARTHUR BRANCO FERNANDES
    sviđanja 
    (3)
  • Conexão Abrasel
    Food Connection
    Revista Bares & Restaurantes
    grupe 
    (14)
  • Retomada dos negócios
    Legislação
    Meios de Pagamento
    Encontro de Talentos Abrasel
    Gestão de pessoas
    Coronavírus - Informação, orientação e a
    34º Congresso Nacional Abrasel
    Economia Circular
    Experiência do Cliente

© 2025 Rede Abrasel

Jezik

  • Oko
  • Blog
  • Kontaktirajte nas
  • Više
    • Politika privatnosti
    • Uvjeti korištenja

Ukini prijateljstvo

Jeste li sigurni da želite prekinuti prijateljstvo?

Prijavi ovog korisnika

Važno!

Jeste li sigurni da želite ukloniti ovog člana iz svoje obitelji?

Bockali ste Gabrieloliveira

Novi član je uspješno dodan na vaš obiteljski popis!

Izrežite svoj avatar

avatar

© 2025 Rede Abrasel

  • Dom
  • Oko
  • Kontaktirajte nas
  • Politika privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Blog
  • Jezik

© 2025 Rede Abrasel

  • Dom
  • Oko
  • Kontaktirajte nas
  • Politika privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Blog
  • Jezik

Komentar je uspješno prijavljen.

Objava je uspješno dodana na vašu vremensku traku!

Dosegli ste ograničenje od 10000 prijatelja!

Pogreška veličine datoteke: datoteka premašuje dopušteno ograničenje (92 MB) i ne može se učitati.

Vaš se videozapis obrađuje. Obavijestit ćemo vas kada bude spreman za gledanje.

Nije moguće učitati datoteku: ova vrsta datoteke nije podržana.

Otkrili smo sadržaj za odrasle na slici koju ste prenijeli, stoga smo odbili vaš postupak učitavanja.

Podijelite objavu u grupi

Podijelite na stranicu

Podijeli s korisnikom

Vaš je post poslan, uskoro ćemo pregledati vaš sadržaj.

Za prijenos slika, videozapisa i audio datoteka morate nadograditi na pro člana. Nadogradi na pro

Uredi ponudu

0%

Dodajte razinu








Odaberite sliku
Izbrišite svoju razinu
Jeste li sigurni da želite izbrisati ovu razinu?

Plaćanje novčanikom

Izbriši svoju adresu

Jeste li sigurni da želite izbrisati ovu adresu?

Upozorenje o plaćanju

Spremate se kupiti artikle, želite li nastaviti?
Zatražite povrat novca

Jezik

  • Arabic
  • Bengali
  • Chinese
  • Croatian
  • Danish
  • Dutch
  • English
  • Filipino
  • French
  • German
  • Hebrew
  • Hindi
  • Indonesian
  • Italian
  • Japanese
  • Korean
  • Persian
  • Portuguese
  • Russian
  • Spanish
  • Swedish
  • Turkish
  • Urdu
  • Vietnamese